Risotto – szybki obiad

Dziś coś z serii „szybki obiad”. Takie danie jednogarnkowe.

Składniki:

  • 2 szklanki ryżu,
  • 1 duża cebula,
  • 4 łyżki oleju,
  • 1/4 papryki żółtej,
  • 1 cukinia,
  • 500 g pieczarek,
  • 1/4 łyżeczki kurkumy,
  • sól, pieprz do smaku

Ryż gotuję wg instrukcji na opakowaniu, tak by nie był za miękki. Odcedzam. Cebulę, paprykę, cukinię kroję w kosteczkę, a pieczarki w plastry.  Na patelni rozgrzewam olej i podsmażam na nim cebulę. Po chwili dodaję kurkumę, paprykę, cukinię oraz pieczarki. Chwilę duszę całość na patelni, by odparowała woda. Na koniec wsypuję ryż, dokładnie mieszam i doprawiam do smaku.

Smacznego!

Jaś, lat 7

Opublikowane przez wjasiowejkuchni

Mam 7 lat i bardzo lubię gotować. Zapraszam do mojego kulinarnego świata online.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Create your website with WordPress.com
Rozpocznij
%d blogerów lubi to: